موسسه پژوهشي كودكان دنيا يك سازمان غير دولتي است كه از سال ۱۳۷۳ با هدف كمك به  گسترش   برنامه هاي مراقبت براي رشد و تكامل كودكان خردسال از سال ۱۳۷۳در ايران فعاليت مي كند. اين  موسسه تا كنون طرح ها و برنامه هاي متعددي را در سطح كشور با همكاري سازمان هاي دولتي  ، بين المللي و غير دولتي  به نفع كودكان و زنان انجام داده است .

 از سال ۱۳۷۶ موسسه توجه به كودكان مهاجر افغان و عراقي را نيز در دستور كار خود قرار داده است و فعاليت هاي متعددي  را نيز  اجرا كرده است .

 بخشي از اين فعاليت ها عبارتند از :

۱ تاسيس مهدهاي كودك در اردوگاه هاي مهاجرين

    موسسه در سال ۱۳۷۶ در چهار اردوگاه مهاجرين افغان به  آموزش زنان و دختران داوطلب براي كار با كودكان خردسال پرداخت . دراين برنامه كارشناسان موسسه در طي ۱۰ روز  با استقرار در اردوگاه ها شيوه هاي كار با كودكان پيش دبستاني را به داوطلبان آموزش دادند.

    در اين دوره در مجموع ۶۰ دختر و زن مهاجر شركت كردند و گروهي از آنان  سپس در ۴ مهد كودك ثابت و ۸ مهد كودك چادري مشغول به كار شدند.

   اين برنامه با مشاركت كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان و اداره اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور  اجرا شد.

۲ آموزش زنان و دختران مهاجر

  در سال ۱۳۷۸ موسسه براي ۲۰ نفر از زنان و دختران مهاجر افغان كه  در  مناطق حاشيه شهر تهران سكونت دارند دوره كار با كودكان خردسال را برگزار نموذد . اين دوره كه به مدت يك سال به طول انجاميد موجب شد تا  يروهاي دوطلب بتوانند مهدهاي خانگي را به نفع كودكان خردسال مهاجر افغان راه اندازي كنند .  زنان و دختراني كه در اين دوره آموزش ديدند در حال حاضر در بسياري از تشكل هاي زنان و كودكان در ايران و در داخل خاك افغانستان فعاليت مي كنند .

۳ روز همبستگي با مادران مهاجر

    در مرداد ۱۳۷۹ موسسه  پژوهشي كودكان دنيا برنامه ويژه اي را با مشاركت مادران ايراني و افغان به منظور حمايت از كودكان  خردسال  مهاجر برگزار كرد . اين برنامه كه براي اولين بار در ايراخ رخ داده بود ، موجب شد تا گروه هاي مختلف مادران  ايراني و مهاجر بتوانند  ارتباط هاي  ارزشمندي را برقرار كنند . در اين روز مادران مهاجر با  ارايه هنرهاي دستي و غذاهاي محلي  خود فرصت مناسبي را براي آشنايي به وجود آوردند .

۴ تاسيس مهدهاي كودك در  حاشيه شهر تهران

    در سال ۸۱ موسسه با همكاري يونيسف  و موسسه تحقيقاتي و فرهنگي  رشديه آموزش ۴۰ نيروي داوطلب را براي كار با كودكان خردسال به عهده گرفت . در اين برنامه داوطلبان پس از يك دوره آموزشي  ۲۰ روزه و كارورزي در مهدهاي خصوصي شهر تهران ، به تاسيس مهدهاي خانگي در حاشيه شهر تهران تشويق و ترغيب شدند . در اين  برنامه ۶ مهد كودك  راه اندازي و مورد حمايت قرار گرفت و يكي از همكاران اين مجموعه به عنوان ناظر و هماهنگ كننده كار  انتخاب گرديد

۵  تاسيس مهدهاي كودك در كرمان و زاهدان

 به دنبال موفقيت مهدهاي كودك در حاشيه شهر تهران ،   با هماهنگي يونيسف براي سال ۸۲ اين تصميم گرفته شد كه اين برنامه در شهرهاي كرمان و زاهدان نيز گسترش پيدا كند . در حال حاضر گروه هاي مختلفي از زنان و دختران مهاجر افغان  در اين شهرها در دوره هاي آموزشي شركت كرده اند و آماده تاسيس  مهدهاي خانگي هستند .

 ۶- آموزش معلمان مهاجر

 در سال ۱۳۹۰ موسسه با همكاري مركز آموزش  مشاركتي دوره جديدي را براي معلمان مدارس غير رسمي  مهاجرين افغان آغاز كرد. در اين دوره ۴۰ نفر از معلمان اين مدارس از ناحيه كرج ، شهريار و شهر قدس شركت كردند. معلمان مجموعه آموزش مشاركتي مسوليت آموزش اين معلمان را به عهده گرفتند.

۷ –  آموزش مربي كودك براي افغانستان

 در سال ۹۲ موسسه فعاليت جديدي را با يك سازمان   غير دولتي ژاپني براي آموزش مربي آغاز كرد . ويژگي اين طرح در اين بود كه  افراد شركت كننده  پس از اين دوره آموزشي موظف بودند كه به افغانستان عزيمت كنند و در راه اندازي مهدهاي كودك در منطقه فعال شوند.